Pentru imbunatatirea experientei de navigare, website-ul https://www.doctor3d.ro utilizeaza cookie-uri


             
Programare online
 Covid Testing
Programare online
 Medicina Maritima
facebook1   tweet   IN   Google My Business

 Str. Tepes Voda nr. 24, Constanta

0341-455.455; 0772-166.088
Covid Testing

Medicina muncii

Despre medicina muncii

SANATATEA ANGAJATULUI = SĂNĂTATEA FIRMEI

Companii de top iau in serios programele de sanatate corporativa. Angajati intr-o buna stare de sanatate este cheia succesului unei firme. Ajutând angajații dvs. sa ramana sanatosi este la fel de important ca si profitul pe care il urmariti. Examene medicale preventive sunt, prin urmare, vitale. Un program de wellness corporativ va asigura economii de costuri legate de sănătate, dar, de asemenea, va crește satisfacția angajaților și angajamentul, precum și productivitatea. 

OMS-ul a dat o definitie pentru sanatatea ocupationala:

"Principala tinta a sanatatii ocupationale este promovarea si mentinerea celui mai inalt grad de bunastare fizica, psihica si sociala, a tuturor angajatilor, indiferent de meserie."

Cateva obiective ale sanatatii ocupationale sunt:

  • preventia incetarii lucrului din cauza imbolnavirii datorate conditiilor de lucru,
  • protejarea muncitorilor de factorii de risc de la locul de munca,
  • plasarea si mentinerea angajatului intr-un mediu adaptat pentru capacitatile fizice si mentale ale fiecaruia,
  • adaptarea muncii la om si adaptarea omului la meseria sa.

Medicina Ocupationala este parte cea mai activa in teritoriu a medicinei. Rolul sau principal este sa informeze angajatorul asupra modalitatilor de obtinere si mentinere a unor conditii de lucru care sa nu afecteze sanatatea angajatilor.Bolile profesionale si starea de sanatate precara sunt o cauza importanta de mortalitate si morbiditate. Sanatatea Ocupationala este o ramura distincta a medicinei preocupata de capacitatea oricarui angajat de a efectua o anumita activitate, precum si efectele mediului de lucru asupra sanatatii angajatului.

In conformitate cu legislatia in vigoare, angajatorul are obligatia sa asigure angajatilor sai servicii medicale preventive de Medicina Muncii.

Oferta

Aptitudinea in munca reprezinta capacitatea lucratorului din punct de vedere medical de a desfasura activitatea la locul de munca in profesia/functia pentru care se solicita examenul medical. Examenele medicale, investigatiile si analizele de medicina muncii atat cu ocazia angajarii, cat si la controlul medical periodic, variaza functie de profesie si domeniul de activitate, acestea fiind reglementate de legislatia in vigoare. Examenul medical la angajare se finalizeaza prin completarea de catre medicul de medicina muncii a fisei de aptitudine in doua exemplare: unul pentru angajator si unul pentru angajat. Fisa de aptitudine trebuie sa contina concluzia examenului medical la angajare: apt, apt conditionat, inapt temporar sau inapt pentru locul de munca respectiv.